Geaccrediteerde en begeleide intervisie

INTERVISIE VOOR MEDISCH SPECIALISTEN

Leren van én met elkaar door Eye Opener(s)

Intervisie door Eye Opener is voor medisch specialisten per 1 januari 2020 ABAN geaccrediteerd. Marjo Kosters organiseert intervisiegroepen voor artsen in Noord Nederland. Door de coronacrisis ligt dit nu stil.

Mocht je belangstelling hebben stuur dan een bericht naar mijn e-mailadres of via het contactformulier. Zodra het weer mogelijk is om in kleine groepen bij elkaar te komen ga ik begeleide intervisie weer organiseren. 

 

Hieronder vindt je informatie over intervisiegroepen met open inschrijving. De groepen bestaan uit maximaal zeven deelnemers uit verschillende regionale ziekenhuizen. 
Het is ook mogelijk begeleide intervisie op maat (je hebt al een groep bv.) of incompany te organiseren, voor bijvoorbeeld AIOS. Neem contact op voor de mogelijkheden.

 

Wat is intervisie? 

Intervisie is een effectieve en plezierige manier om, door middel van reflectie en interactie met vakgenoten, uw competenties te vergroten.


Door in gesprek te gaan met vakgenoten uit andere ziekenhuizen en gezamenlijk casuïstiek te belichten in een vertrouwde omgeving, ontstaat er verdieping, meer inzicht in eigen gedrag en dat van anderen en een breder handelingsrepertoir. Zelfvertrouwen en werkplezier nemen toe. 

 

Tijdens acht bijeenkomsten in een jaar worden onder professionele begeleiding casussen uit de dagelijkse praktijk besproken. Denk aan de aanpak van een lastig gesprek, samenwerking met collega’s, issues in de vakgroep, omgaan met fouten of de balans tussen werk en privé. Reflectie op het eigen handelen en dat van mede-specialisten staat centraal. Dit raakt de Canmeds communicatie, professionaliteit en samenwerking. 


Kleine groepen: maximaal zeven specialisten

In klein comité is het makkelijker de diepte in te gaan en is de leeropbrengst groter. De bijeenkomsten zullen gedeeltelijk online gevolgd kunnen worden.


Investering: €995,-*
- Acht maandelijkse bijeenkomsten van 2,5 uur (in de avonduren en gedeeltelijk online)

- Locatie in Noord-Nederland

- Opbrengst: 16 accreditatiepunten ABAN

maar vooral: meer zelfinzicht, concrete aanknopingspunten voor effectiever functioneren, een interessant netwerk met collega’s en direct toepasbare inzichten.


*Prijs is exclusief BTW en inclusief alle (online) bijeenkomsten, ruimte, koffie en thee.
Je kunt je ook aanmelden als subgroep. Incompany intervisie is ook mogelijk.

 

Meer informatie over de intervisiegroepen? Of over mij? Neem gerust contact op.
Meld je aan via: marjo@eyeopener.eu of 06-50416829 

 

Over Marjo Kosters

Inmiddels ben ik negen jaar zelfstandig coach en trainer voor medisch specialisten en AIOS. Ik heb in verschillende ziekenhuizen gewerkt in diverse functies waardoor ik de context en cultuur van de dokters goed ken. Mijn kracht is dat ik altijd

verder kijk en verder vraag. Zo ontstaan er mooie en vooral ook verhelderende eye

openers. Een frisse blik, maar dan wel met jaren ervaring als het gaat om persoonlijke

ontwikkeling.
 

Intervisie vind ik een effectieve werkvorm voor persoonlijke ontwikkeling en vooral ook

heel erg leuk om te doen. Ik zet in op een vertrouwensband tussen de deelnemende

specialisten en stimuleer, met behulp van dynamische en inspirerende methoden,

waardevolle gesprekken en adviezen. Deelnemers worden door mij uitgedaagd en vooral door elkaar aan het denken en leren gezet. Ik begeleid diverse intervisiegroepen, ook voor AIOS in de GGZ.


Meer weten? Neem contact met me op om de mogelijkheden te verkennen.

Intervisiegroep

In een intervisiegroep die elkaar al lang kent worden cases en vragen besproken die voorbij de praktische tips en oplossingen gaan. Wat zegt deze vraag over jou en wat heb jij te doen om de situatie te verbeteren? Veel zelfinzicht ontstaat door de spiegels die worden voorgehouden in combinatie met uitdagende werkvormen die je uit je comfortzone halen.

AIOS begeleiden door intervisie 

In een GGZ instelling begeleid ik AIOS d.m.v. intervisiebijeenkomsten. In een veilige setting kunnen ervaringen, casuïstiek, vragen uitgediept worden. Iedereen doet mee, de werkvormen helpen om tot nieuwe inzichten te komen. Door de uitwisselingen leren alle deelnemers van elkaar. Halen en brengen in een sfeer van vertrouwen en respect maar wel eerlijk.

Samen leren door intervisie

 

Intervisie kan op verschillende manieren ingevuld worden en met verschillende samenstelling van deelnemers. Incompany, een bestuur of een groep die elkaar kent van een externe opleiding bijvoorbeeld. Op basis van thema's, casuïstiek en met accent op delen van ervaringen of ook met inbreng van informatie en ervaringen van buiten. Maatwerk is mogelijk om deze effectieve leervorm in te zetten voor verschillende doelen.