top of page
Image by Eugene Chystiakov

Intervisie: Leren van én met elkaar door Eye Opener(s)

Marjo begeleidt intervisiegroepen in organisaties en organiseert intervisiegroepen

in Noord Nederland voor artsen, specialisten en AIOS.

Als je een groep hebt waarmee je intervisie wilt gaan doen kun je contact opnemen om de mogelijkheden voor begeleiding te bespreken. 

Wat is intervisie? 

Intervisie is een effectieve en plezierige manier om, door middel van reflectie en interactie met vakgenoten te onderzoeken en te leren. Intervisie is een effectieve werkvorm voor persoonlijke ontwikkeling en vooral ook heel erg leuk om te doen. Ik zet in op een vertrouwensband tussen de deelnemers en stimuleer met behulp van dynamische en inspirerende methoden, waardevolle gesprekken en adviezen. Deelnemers worden door mij uitgedaagd en vooral door elkaar aan het denken en leren gezet. Ik begeleid diverse intervisiegroepen, bv. voor AIOS in de GGZ, medisch specialisten en de Gasunie.


Meer weten over intervisie of inschrijven voor een intervisiegroep voor artsen?

Neem contact op om de mogelijkheden te verkennen.

Intervisiegroep

In een intervisiegroep die elkaar al lang kent worden cases en vragen besproken die voorbij de praktische tips en oplossingen gaan. Wat zegt deze vraag over jou en wat heb jij te doen om de situatie te verbeteren? Veel zelfinzicht ontstaat door de spiegels die worden voorgehouden in combinatie met uitdagende werkvormen die je uit je comfortzone halen.

Intervisie voor AIOS

In een GGZ instelling begeleid ik AIOS bij intervisiebijeenkomsten. In een veilige setting kunnen ervaringen, casuïstiek, vragen uitgediept worden. Iedereen doet mee, de werkvormen helpen om tot nieuwe inzichten te komen. Door de uitwisselingen leren alle deelnemers van elkaar. Halen en brengen in een sfeer van vertrouwen en respect maar wel eerlijk.

Samen leren door intervisie

 

Intervisie kan op verschillende manieren ingevuld worden en met verschillende samenstelling van deelnemers. Incompany, een bestuur of een groep die elkaar kent van een externe opleiding bijvoorbeeld. Op basis van thema's, casuïstiek en met accent op delen van ervaringen of ook met inbreng van informatie en ervaringen van buiten. 

bottom of page