Individuele Coaching 

Bij individuele coaching sta jij en je vraag centraal. Samen tot de kern van de vraag komen en een spaatje dieper gaan voor duurzaam resultaat. Marjo's coaching bied je een brede kijk op jezelf om van daaruit stappen te zetten. Zij inspireert je om vorm te geven aan leven en werk met oog voor zingeving, sociale context en eigen ontwikkeling.

Marjo is gedreven in haar vak, betrokken, resultaatgericht en stevig waar nodig. Zij biedt eye openers om persoonlijk leiderschap te versterken.

 

Marjo coacht artsen, zorgprofessionals en leidinggevenden uit alle sectoren.

 

Coachvragen kunnen gaan over thema’s die raken aan het dagelijks functioneren, persoonlijk leiderschap, samenwerken, effectief gedrag en welbevinden:

 • Persoonlijk leiderschap (wie ben je, wat wil je, hoe kom je daar, meer regie op je leven en werk)

 • Samenwerking, conflicten, dynamiek in de maatschap

 • Je functioneren als voorzitter, bestuurder of manager, aansturen van een groep

 • Keuzes maken, zingeving en geluk in je werk versterken

 • Vitaliteit, balans werk-privé en omgaan met stress, burnout preventie

 • Versterken van overtuigingskracht en invloed uitoefenen

 • Loopbaan, functioneren, effectieve communicatie

Tijdens individuele gesprekken worden verschillende werkvormen ingezet en onderzoeken we samen je vraag en onderliggende dynamieken. Reflectie, inzicht en nieuwe of andere manieren van denken, doen en kijken zetten je weer in je persoonlijke kracht. Marjo daagt je uit om uit je comfortzone te komen en daadwerkelijk stappen te zetten die je goed doen.

Afhankelijk van de coachvraag maken we in overleg een plan. Het aantal coachsessie kan variëren en bij aanvang van het traject bied ik een offerte aan.

 

Coaching van medici 

De dynamiek in de zorg is groot en medisch professionals krijgen steeds meer taken naast hun medisch inhoudelijk rol. Medisch specialisten krijgen een steeds grotere rol en verantwoordelijkheid binnen de organisatie van het ziekenhuis. In Medisch Specialistisch Bedrijven (MSB's) en managementrollen komt er veel op specialisten af waar zij niet voor zijn opgeleid. Daarnaast vraagt het goed samenwerken in een maatschap veel van de persoonlijke attitude en vaardigheden om balans te vinden tussen de verschillende belangen en behoefte en te komen tot een gezamenlijke koers. Ook huisartsen sturen steeds grotere praktijken aan met gedifferentieerde taken en rollen wat een groot beroep doet op communicatieve en samenwerkingsvaardigheden.

Persoonlijk leiderschap, zicht hebben op en reflecteren op eigen kwaliteiten, behoeften en ontwikkelpunten sneeuwen vaak onder door volle agenda's en hoge werkdruk. 

Dokters zouden beter moeten zorgen voor zichzelf en elkaar zodat hun vitaliteit, werkplezier en functioneren op pijl blijven!

Marjo biedt trainingen, begeleiding van de maatschap en coaching, alles op maat en gericht op de beroepsgroep. Marjo heeft zich in het bijzonder verdiept in vraagstukken voor vrouwelijke artsen en jonge zorgprofessionals. 

Marjo is als coach aangesloten bij De Academie voor medisch Specialisten, bij de VvAA en bij Movier. Zij is registercoach bij de LVSC.

Trainingsaanbod voor medici 

(incompany, evt. geaccrediteerd samen met de Academie voor medisch specialisten)

Een training is altijd op maat en kan bijvoorbeeld gaan over:

 • Beter samenwerken in de vakgroep

 • Effectief vergaderen en time management

 • Leiderschap in de groep en persoonlijk leiderschap

 • Gedrag, drijfveren en teamsamenwerking (DISC, TTSI Benelux)

 • Vitaliteit: balans in werk- privé, veerkracht ontwikkelen, burn out preventie

Per training wordt in overleg een aanbod met offerte op maat gemaakt. Samen met de academie is een zeer breed en interessant aanbod mogelijk. 

Marjo is cursusleider voor de leergangen Leiderschap voor medisch professionals en Medisch management in ziekenhuizen voor De Academie van medisch specialisten in het noorden. Daarnaast geeft zij trainingen over samenwerken, leiderschap en persoonlijk leiderschap voor de academie. 

Ook begeleidt Marjo intervisiegroepen. Deze zijn per januari 2021 geaccrediteerd. Neem vrijblijvend contact op als je wilt onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

Specialist die managementtaken gaat uitvoeren heeft meer inzicht in eigen aanpak en stijl 

Omdat ze een managementrol ging vervullen hebben we een gedrag- een drijfverenanalyse gedaan en dat leidde tot veel inzicht. Zij kreeg scherp waar haar kracht ligt maar ook waar ze op moet letten.

Specialist zit door conflict in maatschap thuis 

Met deze specialist samen heb ik gezocht naar de verschillende patronen en acties van zowel haarzelf als collega's die geleid hebben tot deze situatie. Met concrete stappen hebben we eerst gewerkt aan haar eigen vitaliteit zodat ze ook daarna ook steviger en reëler  in haar vakgroep kon functioneren 

Leergang Leiderschap voor medici (Academie Medisch Specialisten) 

De module over (persoonlijk) leiderschap die ik geef leidt tot veel inzichten bij artsen over de keuzes die ze maken en de manier waarop ze die realiseren. Weten wat belangrijk voor je is en handvatten hebben om je doelen te realiseren draagt bij aan een betere energiebalans.

Marjo Kosters

Haren / Groningen

Telefoon/WhatsApp 06 - 504 168 29

E-mail info@marjokosters.nl

Privacyverklaring

Algemene voorwaarden