Over Marjo 

Persoonlijke stijl

Gedreven, eerlijk en zorgvuldig. Ik focus op de essentie en ga graag ‘een spaatje’ dieper om duurzamer resultaat te bereiken. Mensen geven regelmatig aan dat ik eye openers biedt, goed ben in het helder krijgen van de vraag en veel ervaring en kennis inbreng. Bewustwording, positieve benadering en uitgaan van mogelijkheden en eigen verantwoordelijkheid staan centraal in mijn werkwijze. 

Ik draag graag bij aan werkplezier, vitaliteit en competenties op het vlak van communicatie, leiderschap en persoonlijk leiderschap van (medisch) professionals en leiders. De diepgang, inzicht in eigen patronen en bewustwording leggen de basis voor verandering in houding, gedrag en keuzes in leven en werk.  Coaching, training en intervisie zijn werkvormen waar ik het meeste plezier aan beleef.

Achtergrond

Na mijn studie Personeelwetenschappen aan de Tilburg University (1992) was ik hoofd P&O bij Ingenieursbureau Amsterdam en organisatieadviseur en leidinggevende bij P&O in het UMCG en het Martini Ziekenhuis. Hier was ik ook secretaris/adviseur voor het stafbestuur. Van 2017 - 2019 was ik hoofd P&O bij de provincie Drenthe om definitief te besluiten dat ik als coach en teamcoach mijn bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van mensen.

In 2006 heb ik Eye Opener opgericht en ik heb nu al met al ongeveer 9 jaar als zelfstandig adviseur en coach opdrachten vervuld m.n. in de zorg. Ik heb me gespecialiseerd in persoonlijk ontwikkeling, effectieve communicatie,  leiderschap, teamsamenwerking, veerkracht en zingeving. Persoonlijk leiderschap is de leidraad in al mijn werk.

Ik ben getrouwd met Gerard, heb een zoon van 20 (Jurrian) en woon in Haren. Ik hou van Terschelling, zeilen, tennis, yoga en lezen. Een dag is voor mij meestal te kort!

Gevolgde opleidingen:

  • Dieper Coachen, Alba Academie (senior practitioner)

  • Deep Democracy, Academie voor organisatiecultuur

  • Leiderschapsleergang, Avicenna (jaaropleiding)

  • Teamcoaching, School voor Coaching (jaaropleiding)

  • Transactionele Analyse, Phoenix (jaaropleiding)

  • Systeem Dynamiek in Organisaties, Bert Hellinger Instituut

  • TSI en Discover (DISC, TTSI Benelux) certificering voor Gedrag, Drijfveren en Emotionele intelligentie

  • Persoonsgerichte Coaching en Training, Bureau levenswerk (2 jarige opleiding)

  • Sturen van verandering in organisaties, SIOO (jaaropleiding)

  • Personeelwetenschappen, en propedeuse Economie, Universiteit van Tilburg  

Marjo Kosters HR-7.jpeg