Jonge zorgprofessionals

Jonge zorgprofessionals vormen een bijzondere doelgroep waarvan bekend is dat zij het soms lastig hebben in de beginfase van hun loopbaan en een stukje extra steun kunnen gebruiken. AIOS die tijdens hun opleiding een gezin stichten en promoveren maar ook andere jonge zorgprofessionals die zich een plek moeten verwerven zijn soms zoekend.  Als professional heb je nog veel te leren in je vak, je privé situatie is nog niet stabiel of je hebt een gezin met jonge kinderen en op je werk wordt verwacht dat je bijdrage breder is dan alleen vakinhoudelijk. Hoe houd je de ballen in de lucht en welke competenties heb je nog te ontwikkelen? Het kan helpen om hierover open te kunnen sparren met een onafhankelijke buitenstaander die de wereld waarin jij werkt begrijpt en kent en je eerlijk kan spiegelen en ondersteunen bij je vragen en onzekerheden.

Coaching voor jonge zorgprofessionals

  • Keuzes maken, loopbaan en zingeving

  • Hoe houd ik alle ballen (en mijzelf) in lucht: omgaan met stress en burnout preventie

  • Samenwerken in de maatschap, omgaan met onderlinge spanning

  • Verbeteren van communicatieve en leidinggevende vaardigheden

  • Versterken van invloed en assertiviteit

  • Sparren over concrete vraagstukken of een opstelling

Tijdsinvestering en kosten

Samen maken we een plan voor een traject en afhankelijk van de vraag en afspraken die we maken ontvang je een offerte vooraf.

 

Trainingen

Marjo Kosters is cursusleider voor de Basiscursus ziekenhuismanagement van de Academie voor Medisch Specialisten voor AIOS in het noorden van het land. 

Op maat kunnen trainingen over leiderschap, samenwerking, persoonlijk leiderschap en omgaan met stress/time management worden verzorgd.

Intervisie 

Als je belangstelling hebt voor een intervisie groep (maximaal 6 deelnemers) kun je je aanmelden en als er zes aanmeldingen zijn start een nieuwe groep in Groningen. Om de 6 weken, 2 uur intervisie op een avond.

De kosten voor 6 intervisieavonden bedragen € 300,-

Arts in opleiding twijfelt over gemaakte keuze 

Ze had lang nagedacht over haar specialisatie maar nu ze een jaar bezig was kwam toch de twijfel. Is dit wat ze wil en is dit ook het leven zoals ze het in de toekomst voor zich zou willen zien? We verdiepen ons in haar achtergrond en drijfveren en verkennen verschillende toekomst scenario's

Fellow vraagt zich af hoe ze alle ballen in de lucht houdt 

Een jong gezin, promoveren en graag bij een ziekenhuis blijven bij de maatschap en daar dus vele in moeten investeren. Het gaat goed maar hoe zorgt ze dat dat zo blijft? Graag wil ze een spiegel krijgen en met een onafhankelijk iemand sparren. 

Basis leergang ziekenhuismanagement voor AIOS (Academie Medisch Specialisten)

Marjo is cursusleider en trainer bij deze leergang die in Utrecht maar binnenkort ook in het noorden van het land wordt verzorgd. Kijk voor meer informatie op de site van de academie.